Ideeenlab

 

Ideeënlab


ideeen voor toekomstbestendige medewerkers


We delen graag onze inzichten uit wetenschap en praktijk op weg naar impactvolle leerervaringen voor iedereen.

- CANDO team - 

E-learning een moetje?

Niet met serious gaming video!


Gekluisterd aan je scherm een e-learning doen? Deze vol energie voltooien? En jouw nieuwe online geleerde skills met succes inzetten in je werk? Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn, vind je niet?Serious gaming: what!?

Serious gaming video is in opkomst in de wereld van online leren. De naam zegt het al; bij deze "videospellen" gaat het niet alleen om de fun. Het gaat om een zinvolle, waardevolle leerervaring.  In een serious gaming oefen je taken in een realistische situatie, waardoor je er meteen iets aan hebt in de praktijk.Hoe zet je het in?

  • High risk tasks Een serious game biedt grote kansen voor taken waarbij het van groot belang is dat er geen fouten worden gemaakt. De vliegtuigsimulator voor piloten is een voorbeeld van een 3D serious gaming video. Piloten to be kunnen hierin oefenen met vliegen in een realistische situatie, zonder kans op brokken!   • En veel meer...  Dure geavanceerde serious games, zoals een vliegsimulator, zijn alleen niet voor ieder bedrijf weggelegd. Er wordt technisch gelukkig steeds meer mogelijk, ook binnen de gebruikelijke e-learning tools zoals Articulate 360. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om veel meer kennis en vaardigheden via serious gaming video aan te leren. Denk bijvoorbeeld aan het oefenen van sociale vaardigheden zonder boze klanten, het in elkaar zetten van techniek zonder geelektrocuteerd te kunnen worden of een klantcase oplossen zonder verlies van deze klant.Benefits 

De brede inzet van serious gaming is belangrijk: serious gaming video kan de impact van online leren erg verhogen. Spellen verhogen engagement, geven energie en zorgen voor actief leren. En daarnaast voelen spellen zeker niet als een moetje! Hoe dit leidt tot impactvol leren? In de geek-peak vind je onderzoek over serious gaming en impactvol leren. 
\O-O/ Geek - Peak 

"Psychological fidelity is the extent to which trainees attach similar meanings to both the training and performance situations (Werner & DeSimone, 2012). The higher the psychological fidelity, the higher the better the performance in the real world."
CANDO serious games

Vanuit CANDO zetten we graag serious gaming video in. Met veel energie hebben we de afgelopen tijd gewerkt aan:

  • Een online escaperoom over technische onderdelen in woningen voor woningcorporaties
  • Een online gesprekssimulatie voor adviseurs waarin wij gedragsbeïnvloeding kunnen oefenen

 

Kortom, serious gaming verrast, geeft energie en stimuleert integratie van het geleerde in de praktijk, zodat e-learning weer impact maakt!

rachelle@candolearning.nl

+31655693363

© Copyright. All Rights Reserved.